Ännu en vecka...

Kommentera
Denna vecka har varit full proppat! Jag och Sebastian har äntligen kommit igång med vårt eget projekt. Vi har döpt projektet till ”FutureWorkX”, häftigt namn vah? 😉
Det ”enda” vi har gjort hittills är planera, diskutera, mejla och bygg testa VR!
FutureWorkX handlar om att upplysa ungdomar om dagens och framtidens arbetsmarknad. Målet är att lyfta fram bristyrken och sprida information om vad man gör på olika arbetsplatser, så att ungdomar enklare hittar vilket som är det bästa jobbet för dem själva samt får en större förståelse för vad olika yrken innebär och gör. Detta kommer vi göra genom att föreläsa på olika grund-och-gymnasieskolor. Eleverna kommer bland annat att få göra sina egna VR glasögon (workshop).
Anledningen till att de ska få göra sina egna VR glasögon är för att vår filosofi är följande: Ju mer praktiskt och innovativt man jobbar, desto bättre lär man sig. Workshopen kommer att ge eleverna en tydligare uppfattning om hur teknik kan användas, hur det fungerar samt en gnutta praktisk erfarenhet inom området. För att göra det ännu mer innovativt och pedagogiskt tänker vi att eleverna får ta med sig det som de har åstadkommit hem efter dagen.

Vad tycker ni om vårt projekt? Ge oss gärna feedback genom att kommentera eller mejla mig och Sebastian.//Takwa