En resa till Skåne

Kommentera

Allt har gått bra och vi har nu kommit fram till Skåne. Tågresan gick smidigt och vi kunde hoppa på ett tidigare tåg i Hässleholm för att snabbare komma till Kristianstad. Vi var otroligt trötta när vi kom fram och vi somnade nästan direkt! Vaknade motvilligt till mobillarmet för att senare ta oss till Arbetsförmedlingen här i Kristianstad.  

Första dagen har hittills varit ett långt möte (helt inskolade i möteskulturen nu!!). Vi har pratat mycket om problem som uppstår vid regionala kontoren här i östra Skåne men också om luckor mellan arbetssökande och arbetsgivare när det kommer till yrkeskompetenser.Andra dagen var som vanligt också möten under hela dagen. Vi pratade mycket om de olika tjänsterna på en vanlig arbetsförmedling.

Den största likheten vi har upplevt mellan huvudkontoret och Kristianstad är att alla mottar oss otroligt bra och har inga problem med att svara på frågor eller förklara saker och ting. Det verkar också finnas ett driv på individnivå om att alla som jobbar vill bara göra Sverige till ett lite bättre ställe för andra.

Tack för den här gången Skåne!
Max och Sebastian